Mi az a biohacking, és a biológiai kor csökkentése annak számít-e?

A biohackelés gyakorlatilag azt jelenti, hogy tudatosan változtatunk, javítunk a testünkben zajló, alapvető biológiai folyamatokon: az agyunk működésén, az emésztésünkön, az ízületeink, izmaink állapotán, a többi cikkünkben említett szívritmus-változón (HRV), stb.

Az elmúlt évek során egyre több olyan technika érhető el, amellyel ezeket a folyamatokat fejleszteni lehet, melynek közvetlen következményeként többek közt a biológiai korunk is csökkenni fog. Tehát tulajdonképpen igen, a biológiai kor csökkentése, az anti-aging egy fajta biohackelés.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy a biohackelésnek léteznek tisztán egészségfejlesztő, természetes formái (ezeket használjuk mi is), illetve veszélyesebb formái is. Utóbbiak közé akár egészen hajmeresztő dolgok is tartoznak, mint például a nem hivatalos gyógyszerekkel való kísérletezés, elektronikus implantátumok, stb. Ezek komoly kárt tehetnek egészségünkben, ezért minden esetben maradjunk a józan ész határain belül (és keressünk megbízható szakembert!).

Az okosórák által mért biomarkerek (pl. HRV) fontos visszajelzést adnak arról, hogy jó-e az amit csinálunk.

 

 

A biológiai korodat hatékonyan csökkentheted medical fitness-szel. Programunkban világszínvonalú eszközökkel és módszerekkel fejlesztjük a teljesítőképességet, a mozgás minőségét valamint beindítjuk a test öngyógyító képességét, hogy vendégeink visszakaphassák az egészséges, könnyed, fájdalommentes mozgás örömét.

 

Érdekel?