Jót, vagy rosszat jelent, ha a biológiai korom eltér a valós életkoromtól?

40 év fölött egyre gyakrabban szembesülünk azzal a gondolattal, hogy milyen jó lenne kicsit fiatalabbnak lenni, jobban bírni – sőt, élvezni – a mozgást, a munkát, és a hosszú napok után is energikusnak maradni.

Ekkor kezd el igazán fontossá válni a biológiai, és a kronológiai korunk közti különbség.

Általában van egy elképzelésünk arról, hogy egy 30, 40, 50, 60 vagy 70 éves nő vagy férfi mennyire fitt, mennyire okoznak neki problémát mozgásszervi fájdalmak, milyen a közérzete, stb.

A biológiai kor gyakorlatilag ehhez az elképzeléshez, átlaghoz képest mutatja meg saját állapotunkat. Az éveink számától alacsonyabb biológiai kor minden esetben jó hír, hiszen egy egészségesebb, fiatalosabb állapotra utal. A magasabb biológiai kor pedig ennek ellentéte, tehát rossz hír, és érdemes mielőbb életmódváltásba kezdeni.

A biológiai korodat hatékonyan csökkentheted medical fitness-szel. Programunkban világszínvonalú eszközökkel és módszerekkel fejlesztjük a teljesítőképességet, a mozgás minőségét valamint beindítjuk a test öngyógyító képességét, hogy vendégeink visszakaphassák az egészséges, könnyed, fájdalommentes mozgás örömét.

 

Érdekel?