Hogyan mérhető a HRV?

A HRV-t (és még számtalan más biometrikus paramétert, mint pl. a pulzus, alvás és légzésmegfigyelés) már a legtöbb okosóra és fitness tracker képes mérni, így bárhol, bármikor objektíven láthatjuk pillanatnyi állapotunkat. Mivel ezek az eszközök a nap 24 órájában képesek mérni, ezért a hónapok, évek alatt kirajzolódó tendenciákat is megláthatjuk, hogy a biológiai kor tekintetében milyen ütemben öregszünk, vagy fiatalodunk, tehát hogyan hat ránk a választott életmódunk.

Például ha azt látjuk, hogy a sportolásunkban, vagy a táplálkozásunkban való változás, vagy a légzésre való megfelelő odafigyelés során napról-napra, hétről-hétre a HRV értéke egyre inkább emelkedik, akkor tudjuk, hogy jó irányba haladunk.

Egy túlzásba vitt edzés, vagy egy átmulatott éjszaka után pedig a HRV csökkenni fog, így megláthatjuk, hogy milyen hatással volt ránk az előző nap és ennek tudatában fordíthatunk nagyobb figyelmet a regenerációra.

A mért adatok szakszerű értelmezéséhez kérjük képzett szakember segítségét!

A biológiai korodat hatékonyan csökkentheted medical fitness-szel. Programunkban világszínvonalú eszközökkel és módszerekkel fejlesztjük a teljesítőképességet, a mozgás minőségét valamint beindítjuk a test öngyógyító képességét, hogy vendégeink visszakaphassák az egészséges, könnyed, fájdalommentes mozgás örömét.

 

Érdekel?