Foglalkoznak-e a háziorvosok, szakorvosok a biológiai korral?

A biológiai kor megváltoztatását tipikusan az olyan általános tényezők befolyásolják, mint a mozgás, táplálkozás, alvás, légzés, stb.

Bár optimális esetben a háziorvos hatáskörébe tartozhatnának ezek a témakörök is, a valóságban, a kapacitáshiány miatt ezekre aligha jut kellő idő. Így a valóságban az orvosok csak kifejezetten a hozzájuk forduló betegek konkrét panaszaival, tüneteivel foglalkoznak, és ezekre adnak megoldást. Ezen túl legtöbb esetben csak felhívják a páciens figyelmét az egészséges életmód, és a megelőzés fontosságára.

Ez tehát azt jelenti, hogy a biológiai korunk a mi felelősségünk. Csak rajtunk múlik, változtatunk-e a szokásainkon, hogy lelassítsuk az idő kerekét, és jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

A három közötti összefüggés szinte nyilvánvaló, a hagyományos egészségügy viszont ezek közül gyakran csak a magas vérnyomást kezeli.

A biológiai korodat hatékonyan csökkentheted medical fitness-szel. Programunkban világszínvonalú eszközökkel és módszerekkel fejlesztjük a teljesítőképességet, a mozgás minőségét valamint beindítjuk a test öngyógyító képességét, hogy vendégeink visszakaphassák az egészséges, könnyed, fájdalommentes mozgás örömét.

 

Érdekel?