Amatőr szinten kezdtem el testépíteni 4 éve. Jobban megtetszettek az erőemelő elemek – guggolás, felhúzás, deadlift, fekvenyomás. Az erősportok után kipróbáltam a cross jellegű sportokat, a magasabb intenzitású tréningeket. Jelenleg cross tréningre járok, ott sérült meg a bokám. Egy külboka-szalag szakadást sikerült összeszednem két és fél héttel ezelőtt.

A Kaatsuról először egy külföldi honlapon olvastam, hogy létezik ez a véráram mérséklésével dolgozó technika, elsősorban a rehabilitációs, regenerációs szerepe érdekelt nagyon. Akkor nem tudtam még, hogy Magyarországon elérhető.

Az egyik fitness iskolának a diákja vagyok, és oktatóként találkoztam az Arnolddal, mint funkcionális tréner oktató, és itt hallottam arról, hogy van Kaatsu Magyarországon. Ezért is jöttem el és próbáltam ki, amint lehetőségem adódott. Illetve négy év nagy súlyos edzésmúlt alatt sem sikerült olyan bedurranás-érzést elérni a vádlimban például, mint amit saját testsúllyal itt a Kaatsun. Illetve valószínűleg ez, de gyakorlatilag biztos, hogy ez segített a rehabiitációjában a lábamnak, ugyanis már rögzítő nélkül járok, és két és fél hete szakadt el a bokaszalagom.

Dániel