Oldal kiválasztása

Teniszkönyök kezelése medical fitness módszerrel

friss sérülések vagy régóta fennálló panaszok azonnali fájdalomcsökkentése és a mozgásminőség javítása
Teniszkönyök tünetei

Tünetei közül egyértelműen a könyök és alkar fájdalom a leggyakrabban előforduló panasz. Ebbe a problémakörbe sorolható még a golfkönyök is. A golfkönyök tünetei annyiban térnek el, hogy a golfkönyök esetében a könyökfájdalom a könyök belső oldalán jelentkezik.

A könyökfájdalom nem csak azokat érinti, akik teniszeznek. A könyök és a csukló, valamint az alkar izmait érintő túlterhelés, vagy egy esés, baleset, könyöksérülés következtében alakul ki. A könyökfájdalom hátterében a könyök környéki izmok és akár a csonthártya is begyulladhat, az izmok tapadásánál.

Tapasztalataink szerint a könyök problémák esetében lényeges a váll és a csukló egyéb korábbi, vagy aktuális sérüléseinek, fájdalmainak, mozgásbeli korlátozottságának felderítése is.

Teniszkönyök kezelés

Teniszkönyök kezelése

A legfontosabb azon izmok és ínak tehermentesítése, amelyek aktívan részt vesznek a könyök kinyújtásában és hajlításában, valamint a csukló és a váll mozgásaiban.

A teniszkönyök kezelés masszázzal és gyógytornával leginkább akkor eredményes, ha már a megelőzés során alkalmazzuk.

Teniszkönyök gyógyítása

A teniszkönyök gyógyítása során első lépésként a gyulladáscsökkentőket, valamint a fájdalomcsillapítókat javasolják. Ha a szteroid injekciók sem bizonyulnak eredményesnek, akkor jön szóba a teniszkönyök műtét.

A nemzetközi statisztikák szerint a teniszkönyök gyógyítása a lökéshullám terápiával  50-60%-ban eredményes.

A teniszkönyök műtét a legvégső esetben kerül szóba. Több műtéti eljárás létezik, ahol az ínakat bemetszik, plasztikázzák, a tehermentesítés és a fájdalomcsillapítás érdekében. A teniszkönyök gyógyítása nem fejeződik be a műtéttel, szükséges utána speciális torna is.

?

Miben más a medical fitness?

Medical fitness alkalmazásakor a teniszkönyök kezelés, a könyökfájdalom megszüntetése a szervezet öngyógyító képességének aktiválásával történik.

A TestStúdió Medical Fitness módszereinek és technikáinak segítségével a gyógyulás ideje lerövidül, a mozgás újra fájdalommentessé válik.

teniszkönyök kezelése Safe LaserrelSafe Laser orvosi lézerkészülékkel csökkenthető a kialakult gyulladás, valamint a fájdalom. A lézerkészülék teljesen biztonságos, rendkívül hatékony a könyökfájdalmak esetén.

A kialakult, kisugárzó fájdalompontok kezelésével akár azonnali fájdalomcsökkenést és nagyobb mozgástartományt érhetünk el.

további információk a lézerkezelésről »

teniszkönyök kezelése kineziotape-pelA teniszkönyök kezelése kineziológiai tape segítségével a fájdalmas és túlterhelt területet tehermentesíti.

A sikeres teniszkönyök kezelés után a könyök, a csukló és az ujjak mozgástartománya megnő, szabadabbá és fájdalomentesebbé válik a mozgás.

további információk a kineziológiai tapaszról »

teniszkönyök kezelése Kaatsu tréninggelA teniszkönyök kezelése Kaatsu tréninggel azért különleges, mert a teljesítőképesség határa biztonságosan, minimális terheléssel, a sérülés és az ízületek további túlterhelésének veszélye nélkül érhető el. A tréninget a maximális terhelhetőségnek csupán 20-30%-val végezzük, nagy súlyok nélkül, kis ellenállással.

A Kaatsu tréning hetente akár több, a túlterhelés veszélye nélkül végzett edzést tesz lehetővé a legtöbb izomrost bevonásával, miközben a sérült ízületek, csontok, izmok, szalagok gyorsabban gyógyulnak.

további információk a Kaatsu tréningről »

Régóta szenvedtem könyökfájdalomtól, ami a napi munkámban és a szabadidőmben is zavaró volt.

Rendszeresen sportolok, amit a jövőben is folytatni szeretnék, ezért kerestem megfelelő megoldást.

Ajánlás révén kerestem fel a TestStúdiót, ahol már az első alkalommal lényegesen érezhető javulást hozott a lézeres és kineziotapasz kezelés.

Takács Attila

hobbi sportoló

39 éves vagyok, rendszertesen végzek sajáttestsúlyos edzéseket. A múlt év végén az egyik edzésem után figyeltem fel a könyökömben kialakult fájdalomra, ami folyamatossá vált.

Miután bejelentkeztem a TestStúdióba már az első találkozáskor sikerült megszüntetni a fájdalmat, ami az azt követő napokban sem újult ki annak ellenére sem, hogy napi szinten kemény edzésekkel terhelem.

Valkai Tamás

hobbi sportoló

Most kockázatmentesen meggyőződhet arról, hogy az Ön számára hatékonyak-e a medical fitness módszerek!

Szolgáltatási ajánlat

Bejelentkezés, kérdés, üzenetküldés