Oldal kiválasztása

Síbaleset utáni rehabilitáció medical fitness módszerrel

A sí a legkedveltebb téli sport, melynek egyre növekvő számú magyar is hódol. Ugyanakkor teljesen ismert az is, hogy egyre gyakoribbak a síelés során szerzett sérülések. Ennek pedig egyaránt következménye a munkából való kiesés és a rendszeres sportolás felfüggesztése annak minden nemkívánatos következményével (állóképesség és közérzet romlása, testsúlyproblémák stb.).

A síelők körében gyakoriak az alsó végtag ízületeinek izomhúzódása, a részleges izomszakadás és szalagszakadás.

Todd Lodwick, USA síugró olimpikon

Todd Lodwick, az Egyesült Államok kiemelkedő síelő sportolója, életének 6. olimpája, a Sochi Olimpiai Játékok megkezdése előtt 4 héttel hatalmasat bukott síugrás közben.

A bal felkarcsont darabos törésének, a rotátorköpeny szakadásának és törött bordáknak a gyógyulása az Olimpia kezdetéig szinte lehetetlen kihívást jelentett.

Todd célja erőnlétének fenntartása és bal vállának meggyógyulása volt olyan mértékben, hogy megfelelő szinten versenyezhessen.

10 nappal a bukása után napi két alkommal végzett Kaatsu tréninget, valamint a síeléshez szükséges állóképességet fejlesztő gyakorlatokat.

A kitartó edzés és a Kaatsu tréning eredményeképpen csodával határos módon 4 héttel a sérülését követően az Olimpia nyitóünnepségén az Egyesült Államok zázlóvívőjeként bal kezében vitte a zászlót.

40 nappal a sérülését követően északi összetett csapatversenyben ugróteljesítménye megfelelt az elvártnak, 5km-es sífutásban 95%-os teljesítményt nyújtott és csapata a figyelemreméltó 6. helyen végzett.

Miklós Edit, versenysportoló

„Nincs már fájdalmam, szinte teljesen le tudok már guggolni, a mankót hat hét után eldobhattam. Egy ereket elszorító japán edzésmódszerrel és lézeres fényterápiával is segítem a rehabilitációt, de elsősorban a testem visszajelzéseire figyelek, nem a gépek adataira. Mentálisan is dolgozom, hogy ne felejtsem el, milyen szinten voltam, és hogy ne legyen bennem félsz.”

forrás: index.hu Hat hét után már eldobtam a mankókat

Schvarzkopf Tamás, hobbi sportoló

Tamás a térdszalag sérüléssel záródó síelést követően jelentkezett be a TestStúdióba. A térdre felhelyezett tapaszok és Safe Laser használatával kezdődő kezeléssorozat fontos része a rendszeres Kaatsu edzés.

Tamás minél hamarabb szeretett volna visszatérni a munkába és nagyon szeretett volna újra sportolni. A sérülés után két héttel, és a Kaatsu-s TestStúdiós edzések után egy héttel már vissza tudott térni a munkába.

Most kockázatmentesen meggyőződhet arról, hogy az Ön számára hatékonyak-e a medical fitness módszerek!

Szolgáltatási ajánlat

Bejelentkezés, kérdés, üzenetküldés