Oldal kiválasztása
Mi a kineziológai tape?

A kineziológiai tape anyagot a japán kiropraktőr, Dr. Kenzo Kase az 1970-es években fejlesztette ki, az ugyancsak japán Nitto Denko céggel együtt. Csak Európában már több, mint 150 utángyártott kineziológiai tape anyag került forgalomba. A TestStúdióban kizárólag a K-Active cég által gyártott és forgalmazott eredeti, japán kineziológai tapaszt használjuk.

A K-Active módszer fő célja a test öngyógyító folyamatainak támogatása és aktiválása a tape megfelelő felhelyezésével. A tape tulajdonságai a bőrhöz hasonlítanak, így felhelyezésével pozitív információkat közvetít testünknek.

A kineziológiai tape terápia ismerete lehetővé válik az ízületi mozgástartományok növelése, az izmok mozgékonyságának támogatása, a nyirokrendszer és a fájdalomcsillapító folyamatok aktivizálása.

Kinek való a kineziológiai tapasz?

Legtöbbször a sportolókon láthatunk színes kineziológiai tapaszokat, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a K-Active terápia csak a sportban alkalmazható.

A klasszikus sportsérüléseken kívül, mozgásszervi fájdalmak és ízületi panaszok esetén, műtétek utáni rehabilitációs időszakban hatékony eredményeket érhetünk el. Hasonlóan ortopédiai, nyirokrendszeri, neurológiai, belgyógyágyaszati, nőgyógyászati és gyermekgyógyászati területen alkalmazzák nagy eredménnyel.

Miért használjuk a kineziológiai tapaszt?

A K-Active kineziológiai tape terápia az emberi testet egységként kezeli, egymással szoros kapcsolatban lévő elemek hálózataként (bőr, kötőszövet, fascia-rendszer, izmok, zsigerek, stb). A test rendszerében megjelenő eltérések következtében az egyensúly felborul, ami fájdalommal, mozgásszervi vagy egyéb panaszokkal járhat.

Önmagában a tape felhelyezével az érintett területre, nem oldjuk meg a problémát. Felismerve az eltéréseket a képzett K-Active terapeuta képes még a tape felhelyezése előtt letesztelni a megfelelő és az adott esetben jól müködő technikát, azaz felhelyezési módot.

Kaatsu tréning specialista

Mely esetekben alkalmazzuk a kineziológiai tapaszt a Medical Fitness Programunk során?

Most kockázatmentesen meggyőződhet arról, hogy az Ön számára hatékonyak-e a medical fitness módszerek!

Szolgáltatási ajánlat

Bejelentkezés, kérdés, üzenetküldés