Kaatsu edzés a TestStúdió medical fitness szolgáltatásainak meghatározó eleme

Mi a Kaatsu edzés?

Az edzés hatásmechanizmusát megismerheti az alábbi (angol nyelvű) videóból:

Tudományos alapokra épülő biztonságos edzés, amit 1966 óta alkalmaznak Japánban, ahol több, mint 300.000-en végeznek kaatsu tréninget naponta. A japán csúcstechnológia és orvosi tudományosság ötvözete, ami méltó helyet foglal el a medical fitness szolgáltatásaink között.

Ízületkímélő, remek kiegészítője a gyógytornának, vagy más sportoknak, mert a maximális terhelésnek csak 20-30%-val végezzük az edzéseket.

A terhelés ugyan minimális, de a karok és a lábak speciális, sűrített levegővel felfújt pántok véráram mérséklő hatására több izomrost dolgozik. Lehetőséget ad arra, hogy minimális beavatkozással, biztonságosan és sérülésmentes módon végezzünk hatékony és eredményes edzést, vagy rehabilitációs tréninget. A mikroszakadásos sérülések nélkül történő tréning következtében a szervezet reakciója rendkívül gyors lesz. Ebből adódóan rövid időn belül érünk el eredményeket. Az edzések egyénre szabottan, az aktuális fizikai állapotnak megfelelően, folyamatosan ellenőrzés mellett, Specialista felügyelete alatt történnek.

Kaatsu-hungary-logoKaatsu-trening-tud-kut

Kinek való a Kaatsu edzés?

A kaatsu edzések amilyen rövidek, olyan hatékonyak. Csupán 30-45 percet vesznek igénybe. Minden esetben egyénre szabottan végezzük a tréninget. A hetente 2 alkalommal végzett tréninggel néhány héten belül már mérhető eredmények érhetőek el!

Sportolóként, akár élsportolóként is végezhető a kaatsu tréning az edzések, vagy sérülés, műtét utáni gyógytorna kiegészítőjeként. A kaatsu edzés során csak minimális terheléssel végezzük a tréninget, biztonságos és élvezetes edzésélményt biztosítva azoknak, akik azért nem járnak edzőterembe, mert félnek a fájdalomtól, a kellemetlen érzéstől.

A kidolgozott japán standard protokollok biztonságos kaatsu edzést tesznek lehetővé a nem sportoló, vagy akár az idősebb korosztály számára is. Japánban az ilyen tréninget végzők több, mint 60%-a 70 év feletti nő!

Tudományos eredmények támasztják ennek az ízületkímélő tréningnek a csontsűrűségre gyakorolt hatását. Bizonyítottan eredményes a csontritkulás megelőzésében, ami már a statisztika szerint akár a 35-40 év feletti nőket is érinti. Emellett alakformáló és zsírlebontó hatása is van.

Miért a TestStúdiót válaszd Kaatsu edzésre?

A kaatsu edzésen felül az emberi testet behálózó kötőszöveti rendszer összefüggésein alapuló komplex medical fitness szolgáltatásokat nyújtunk. Szakterületünk az alakformálás, a stresszoldás, a teljesítményfokozás és a csontritkulás megelőzése.

Tudományosan igazolt japán orvostechnológia és a CsikySystem több, mint 20 éves sport és rehabilitációs szakértelme egy helyen.

A kaatsu, mint ízületkímélő, izomfejlesztő edzés, a mozgásszervi rehabilitáció, a sportsérülések vagy műtétek utáni gyógytorna kiegészítője az aktuális fizikai állapotnak megfelelően.

A TestStúdióban olyan nemzetközi vizsgával rendelkező specialisták felügyelete mellett végezheted a kaatsu edzéseket, akik részt vettek Csíky Ferenc szakmai képzésein is.

Mely esetekben alkalmazzuk a Kaatsu edzést Medical Fitness Programunk során?

Most kockázatmentesen meggyőződhet arról, hogy az Ön számára hatékonyak-e a medical fitness módszerek!

Szolgáltatási ajánlat

Bejelentkezés, kérdés, üzenetküldés